Skip to main content

Om Mentor to Impact

Mentor to Impact er sat i verden for at sikre en hurtigere og mere retfærdig grøn omstilling ved at udveksle know-how, skills og arbejdskraft mellem forskellige lande, regioner og organisationer. Målsætningen er at skabe grønne acceleratorprogrammer med arbejdskraften i centrum.

Vi ved, at en bæredygtig fremtid kun kan blive en realitet, hvis vi kan løse udfordringerne og accelerere de tekniske løsninger. Derfor skaber Mentor to Impact kompetenceudviklende projekter til den grønne omstilling for det danske, europæiske og globale samfund.

Vores ambition er at skabe løsninger, som kan skaleres op og udbredes. Det kræver stærke samarbejder på tværs. I vores projekter er stærk og tværfaglig forankring et kerneelement. Derfor arbejder vi holistisk gennem partnerskaber med uddannelsesinstitutioner, organisationer, virksomheder og myndigheder.

Vi faciliterer og bygger bro til samarbejder, arbejdsfællesskaber og alliancer på tværs af lande, organisationer, virksomheder, institutioner, byer, myndigheder, mennesker, alder, religion, køn og etnicitet. Altid med vores formål at accelerere den grønne omstilling.

Vi udvikler forskellige projekter, som for eksempel når vi sammen udvikler nyt grønt læringsindhold til fagskoler i Tjekkiet, udvikler nye modeller for kompetenceudvikling til cirkulær økonomi, samler parter på tværs af sektorer og bidrager til at facilitere en dialog omkring, hvordan vi skal skabe balance i fremtidens grønne arbejdsmarked både i Danmark, Europa og globalt.

En grønnere fremtid kræver at både civilsamfundet, virksomheder og politikere samarbejder. I Mentor to Impact ser vi bekymrende på den globale tendens til at nedskalere klimaambitionerne. Mentor to Impacts mission er, at befolkninger på tværs af lande kommer med i den grønne omstilling. Derfor klæder vi arbejdsstyrken på med skills og empowerment. Kun gennem ejerskab, tror vi på at en just transition lykkes.

Vi arbejder for:

 

  • At fremme den grønne omstilling til gavn for det danske, europæiske og globale samfund ved at arbejde for, at arbejdsstyrken uddannes og opkvalificeres til at kunne indgå i den grønne omstilling.

 

  • At sørge for, at der kan rekrutteres, uddannes og opkvalificeres arbejdskraft både i Danmark og globalt med henblik på at fremme den grønne omstilling samt at arbejde for, at børn, unge og ældre får fokus på og deltager aktivt i den grønne omstilling.

 

  • At skabe en just transition på tværs af lande og samfund, hvor børn, unge og ældre får fokus på og deltager aktivt i den grønne omstilling. Vi vil sikre empowerment og styrke lokale samfund

 

  • At facilitere og bygge bro til samarbejder, arbejdsfællesskaber og alliancer på tværs af lande, organisationer, virksomheder, institutioner, byer, myndigheder, mennesker, alder, religion, køn og etnicitet, og altid med det formål at accelerere den grønne omstilling.

 

  • At bidrage til at udbrede kompetencer til og viden om den grønne omstilling på globalt plan og i Danmark.

 

  • At bidrage til at sikre en just transition, hvor den grønne omstilling skaber grobund for et godt og bæredygtigt arbejdsliv.

 

Kun ved at give jordens befolkning de rette redskaber og gøre dem i stand til at tage aktiv del i den grønne omstilling, kan vi nå i mål hurtigt nok.