Skip to main content

Mentor to Impact samarbejder på tværs af sektorer i Danmark, Europa og globalt

Mentor to Impact har en klar mission om at sikre arbejdskraft og kompetencer til den grønne omstilling. Vores ambition er at skabe løsninger, som kan skaleres op og udbredes. Det kræver stærke samarbejder på tværs.

Forankring af projekterne, acceleration af den grønne omstilling og empowerment af arbejdsstyrken er alle kerneelementer i vores projekter. Derfor arbejder vi holistisk gennem partnerskaber med uddannelsesinstitutioner, organisationer, fagbevægelsen, virksomheder og myndigheder.

Fagbevægelsen og arbejdsgiverorganisationer

Vi samarbejder bredt med de tekniske fag. I Mentor to Impact ser vi det store behov for faglært arbejdskraft, som den grønne omstilling kræver. Vi kommer til at mangle endnu flere hænder i fremtiden og derfor samarbejder vi med fagbevægelsen og arbejdsgiverorganisationer, for at sætte fokus på vigtigheden i, at vi uddanner og opkvalificerer mange flere til disse fag.

Dansk El-Forbund er den eneste fagrelevante fagforening for elektrikere og teknikere, med over 27.000 medlemmer på det el-tekniske område.

Elektrikere, montører og andre fagfolk er et bærende element, for at Danmark vil nå i mål med den grønne omstilling. Den udvikling vi er i gang med, kræver i høj grad teknisk arbejdskraft at udvikle og vedligeholde. Der gælder både udviklingen af vedvarende energi og tilpasning til den stigende efterspørgsel på el i trafiksektoren, samt generel udbygning af det eksisterende elnetværk. Manglen på arbejdskraft i dette felt vil kun stige og en grønnere fremtid kræver acceleration på el-området allerede nu.

Dansk El-Forbund sidder i Mentor to Impacts bestyrelse.

Blik- og Rørarbejderforbundet organiserer faglærte i VVS-branchen, med over 10.000 medlemmer på tværs af bygge- og installationsbranchen.

VVS’ere, montører og andre fagfolk står med nøglen til mere energieffektivitet og bedre indeklima. Disse områder er yderst vigtige, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling i Danmark. Det kræver gennemgående renovationer og intelligente installationer. For at accelerere målet om mindre CO2 udledning, kræver det at flere faglærte får de rette kompetencer gennem efteruddannelse. Derudover er der stort potentiale i, at få flere unge der står udenfor job eller uddannelse med på rejsen.

Blik og Rørarbejderforbundet sidder i Mentor to Impacts bestyrelse.

TEKNIQ Arbejdsgiverne repræsenterer ca. 4100 medlemsvirksomheder inden for el, VVS og metal, som beskæftiger 60.000 medarbejdere.

TEQNIQ Arbejdsgiverne har længe arbejdet for, at flere unge skal vælge en teknisk erhvervsuddannelse. Det kræver det nemlig, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Der er simpelthen ikke nok hænder i øjeblikket, ligesom det også kræver opkvalificering af den eksisterende arbejdsstyrke. TEKNIQ Arbejdsgiverne repræsenterer en stor del af de fagfolk, der arbejder med den grønne omstilling og vil gøre det i fremtiden, med den unikke position Danmark står i.

TEKNIQ Arbejdsgiverne sidder i Mentor to Impacts bestyrrelse.

Lederne er Danmarks største faglige organisation for ledere med mere end 134.000 medlemmer.

Med fokus på bæredygtig ledelse i henhold til klima, grøn omstilling og menneskelige ressourcer, er lederne med til at sætte dagsordenen for vores samfund.

Lederne og Mentor to Impact arbejder sammen på projektet Green Skills Alliance i det globale program.

Virksomheder

Vi samarbejder med virksomheder, der bidrager positivt til den grønne omstilling. I Mentor to Impact ser vi mange indgangsvinkler og snitflader for samarbejde, der kan gavne måden vi arbejder på.

Aprendio er en platform der opskalerer læringsmuligheder til den grønne omstilling gennem ny teknologi.

Aprendio og Mentor to Impact samarbejder på The Green Transition Academy som en del af det europæiske program.

HAPPIOH har gentænkt mødestrukturen. Denne innovative platform accelererer måden vi arbejder, holder møder og skriver referat gennem innovative AI løsninger.

HAPPIOH sidder i Mentor to Impacts bestyrelse.

Uddannelsesinstitutioner

Vi samarbejder med uddannelsesinstitutioner og arbejder for, at den danske know how og ekspertise, kan blive eksporteret til andre lande og industrier. De danske uddannelser er af højt niveau og ved at eksportere viden, sikre vi en fremtidig arbejdsstyrke af høj kvalitet for den grønne omstilling.

Center for Erhversrettede uddannelser Lolland Falster uddanner og kvalificerer unge til at møde de krav, som en global verden stiller til fremtidens arbejdskraft. CELF udbyder 27 ungdomsuddannelser, samt teknisk- og handelsgymnasie og en lang række kurser og efteruddannelse for over 1500 studerende fordelt på Lolland og Falster.

Mentor to Impact og CELF samarbejder om projektet The Green Transition Academy som en del af det europæiske program.

ZEALAND BUSINESS COLLEGE er en af de største erhversuddannelsesinstitutioner i Danmark med over 6000 elever pr. år fordelt på Sjælland. Med et særligt fokus på en høj kvalitet af tekniske uddannelser, et internationalt blik og en målsætning om at uddanne til fremtidens grønne behov.

ZBC og Mentor to Impact samarbejder om The Green Transition Academy, som en del af det europæiske program.

The Danish Consortium for Academic Craftsmanship er en sammenslutning af erhvervsuddannelser med bl.a. ZBC og IBC som repræsenterer mere end 20.000 studerende. Her udvikles der uddannelser og kompetenceudvikling til udlandet  med fokus på håndværk, innovation og grøn omstilling indenfor fagområder, hvor Danmark er højt positioneret. Fokus ligger på praksisnær undervisning og livslang læring.

Mentor to Impact samarbejder med The Danish Consortium for Academic Craftmanship om The Green Transition Academy, som en del af det europæiske program. 

International Business College  er handelsskoler i region syd med fokus på innovation og digitalisering med et internationalt blik. Med et særligt fokus på salg og service, uddanner IBC unge gennem praksisnær og holistisk undervisning til en bæredygtig fremtid.

IBC og Mentor to Impact samarbejder om projekter som en del af det globale program.

Purkyňka er en uddannelsesinstitution i Brno, Tjekkiet der udbyder uddannelser indenfor IT, teknik, elektronik og sociale områder for over 1300 studerende. Uddannelserne er praktisk anlagt med fokus på virkelighedsnær undervisning i erhvervslivet.

Mentor to Impact og Purkyňka samarbejder om The Green Transition Academy som en del af det europæiske program.

Organisationer

Vi samarbejder med organisationer, der ligesom Mentor to Impact arbejder for en mere bæredygtig og retfærdig fremtid. Samarbejdet med organisationer gavner især det internationale arbejde og er med til at styrke de strategiske og diplomatiske processer i projekterne.

Dansk Industri er Danmarks største erhvers- og arbejdsgiverorganisation, der repræsenterer 20.000 medlemmer fra små og store virksomheder fra stort set alle dele af dansk erhvervsliv på tværs af landet.

Dansk Industri er samarbejdspartner på projektet Green Skills Alliance som en del af det globale program.

Indian Danish Chamber of Commerce er en non-profit organisation, der arbejder for at styrke dansk-indiske virksomhedssamarbejder, diplomati og relationer med en bred vifte af store og små virksomheder i mange industrier indenfor den grønne omstilling.

IDCC samarbejder med Mentor to Impact, som en del af det globale program.

GATE21 er Danmarks grønne partnerskab, der arbejder for et klimaneutralt og cirkulært samfund, gennem innovative projekter, der har et særligt potentiale for grøn transformation. De skaber lokal handling, der viser løsninger på de globale klimaudfordringer.

 

GATE21 samarbejder med Mentor to Impact på The Green Transition Academy, som en del af det europæiske program.

Filantropi

Vi samarbejder strategisk med filantropiske fonde, der ligesom Mentor to Impact tror på, at vi kan skabe en anden verden. Vi er glade for, at kunne bidrage til projekter, hvor samarbejdet gavner både mennesker og klode.

Villum Fonden understøtter udviklingen af en oplyst verden og et solidt vidensberedskab inden for teknik og naturvidenskab. Vi er beærede over at være støttet til at kunne udbrede viden om grøn omstilling til arbejdsmarkedet.

Mentor to Impact’s uddannelsesprojekt ‘The Green Transition Academy’ med partnerskaber imellem Danmark og Tjekkiet, er støttet af Villum Fonden som en del af det europæiske program.